Jaký je život v Británii s Martinem Horským. Aneb spisovatel na konferenci Barcamp Ostrava 2014

O spisovatelích se obecně míní, že to jsou plaší a v ústraní pracující lidé. Alespoň o Miroslavu Stonišovi bychom toto do jisté míry mohli říci. Každý den sedí u svého PC a píše. Poněkud jinak je tomu ale v případě Martina Horského. Rád i vystupuje před posluchači a nyní se na další takové vystoupení chystá. A to v jeho rodné Ostravě.

Martin Horský

Martin Horský

Martin Horský, jinak autor námi vydané knihy Británie v útržcích novin, si připravil přednášku na téma života ve Velké Británii a získávání odborné praxe v této zemi. V Anglii strávil 4 roky a zkušeností a postřehů za tu dobu v této krajině nasbíral nepočítaně.

barcamp ostrava

Barcamp Ostrava

Své vystoupení si připravil pro konferenci Barcamp Ostrava 2014, která se uskuteční 22. listopadu 2014 (jak jinak než) v Ostravě.

Název přednášky je: Naslepo za odbornou prací do zahraničí. Zkušenosti ze čtyř let života v Británii.

Anotace: Uvažovali jste někdy nad tím, že byste se sbalili a vyjeli za prací do jiné země? Třeba do Británie? Jaké by asi bylo začít si budovat zcela nový život od nuly? A jaké to vlastně je žít v cizí zemi? Cílem přednášky není podat nějaký ucelený návod jak hledat práci či ubytování, ale spíše říct „o čem to je“. Podělím se s vámi o své zkušenosti a pocity z mého života v Londýně, kde jsem pracoval jako PHP programátor. Popíšu vše od prvotního rozhodnutí odjet, přes hledání práce a bydlení, poznávání nových lidí a míst až po normální život s vybudovaným zázemím. Přednáška vychází z knihy Čtyři roky v zemi nad Temží.

Pokud se této konference účastníte, a chcete mít možnost Martinovu přednášku vyslechnout, dejte mu, prosím, svůj hlas. – můžete tak učinit na webu konference: www.barcampostrava.cz – Martinova přednáška má číslo 23.

Nutno zmínit, že hlasovat mohou pouze účastníci konference. Pokud se jí tedy neúčastníte letos, třeba ji navštívíte příští rok. Účast je zdarma.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>